Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Sesungguhnya perjuangan itu tidak mengenal erti penat & lelah. Demi Islam tercinta, ia perlu diteruskan. Semoga usaha untuk menyampaikan risalah Islam ini diterima Allah sebagai salah satu amal jariah semasa menghadap-Nya pada suatu hari yang pasti akan tiba..”
blog's design by faizassyirazi. Powered by Blogger.

Follow by Email

Friday, 22 March 2013

Tragedi Pembunuhan Ulama Agung Syria - Al Allamah Syaikh Dr. Said Ramadhan al-Buti (Bergambar)

Jamaah yang terkorban ketika mendengar ceramah yang disampaikan oleh Dr. Said Ramadhan al-Buti.
Al-Faatihah..


# Wujud beberapa spekulasi oleh pendokong pembunuh al-Buti kononnya tidak ada serangan bom, melainkan kesemuanya mati akibat ditembak tentera rejim Syria. Pemikiran yang dangkal ini bagaimanapun hanya berasaskan sekeping gambar yang kononnya tiada wujud kesan kerosakan  pada struktur masjid tersebut. 

Sungguh menghairankan, betapa banyak gambar kerosakan struktur masjid dan berkecainya mayat jemaah, gambar yang sekeping juga dipegang dengan penuh taksub semata-mata menyembunyikan kejahatan pembunuh al-Buti. kemudia menyalahkan pihak lain. Apakah golongan tidak pernah mengkaji atau melihat bagaimana keadaan manusia yang mati di bom atau ditembak.


Apakah ini sesuai dikatakan jasad orang yang mati ditembak 
atau pengebom tersebut yang hancur?


Saya memang cukup hairan masih ada lagi pihak yang nak mempertahankan suatu yang cukup menyalahi norma akal sihat manusia. Ibarat baling batu sembunyi tangan. Nasihat saya, bertaqwalah kalian kepada Allah dan janganlah kerana kebencian kalian kepada sesuatu pihak itu menghalalkan apa yang diharamkan oleh Allah SWT dan RasulNya.

Perihal Syria, lihat juga pandangan penulis di sini

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Kata-kata melambangkan akhlak dan peribadi kita...
Justeru, berhikmahlah dalam melaksanakannya (^ ^,)